Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Vypátrali muža, ktorý sa mal dopustiť sexuálneho násilia v Bánovciach

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trestné stíhanie v tomto prípade začal kriminalistický vyšetrovateľ ešte 18. apríla.

Bánovce nad Bebravou 9. septembra (TASR) - Bánovskí policajti vypátrali mladého muža, ktorý sa mal v apríli a júni tohto roka dopustiť dvoch zločinov sexuálneho násilia v Bánovciach nad Bebravou. Policajný vyšetrovateľ 7. septembra zo zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu obvinil 22-ročného Maroša z okresu Bánovce nad Bebravou, "Obvineného okrem iných dôkazov usvedčujú aj výsledky znaleckého skúmania, a to jeho DNA, ktorá sa našla na zaistených stopách," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Trestné stíhanie v tomto prípade začal kriminalistický vyšetrovateľ ešte 18. apríla. "Neznámy páchateľ v ten istý deň nadránom v Bánovciach nad Bebravou na Ulici 5. apríla fyzicky napadol a sexuálne zaútočil na 56-ročnú ženu. Poškodená sa útokom bránila, útočníka neskôr vyrušil náhodný okoloidúci a následne ušiel na neznáme miesto. Žena vyhľadala aj lekárske ošetrenie, po útoku utrpela ľahké zranenie, a to mierny opuch tváre a nosa, ale bez práceneschopnosti," pripomenula Antalová. Obvinený Maroš sa obdobného skutku dopustil aj 13. júna popoludní, keď napadol 28-ročnú ženu na bicykli. Tej sa, našťastie, podarilo ubrániť, útočníka odkopla, ušla a neutrpela žiadne zranenia.

"Nakoľko obvinený Maroš pokračoval v násilnej trestnej činnosti a trestné činy sexuálneho násilia v štádiu pokusu mal spáchať opakovane, policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby," dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa. O návrhu dnes rozhodovala sudkyňa Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou. "Rozhodla, že obvinený bude stíhaný väzobne, nakoľko existuje obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Muž proti jej rozhodnutiu podal sťažnosť," informoval TASR hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus. V prípade uznania viny za uvedené zločiny hrozí Marošovi trest odňatia slobody až na desať rokov.