Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Polícia obvinila vodiča, ktorý jazdil napriek doživotnému zákazu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vodiča Suzuki Vitara zastavili na diaľničnom privádzači D1 v Ilave policajti po tom, čo sa im zdala jeho jazda podozrivá.

Ilava 1. júna (TASR) - Polícia zadržala v Ilave 23-ročného vodiča, ktorý jazdil napriek tomu, že mu súd uložil doživotný zákaz šoférovať. Muž odmietol aj dychovú skúšku na alkohol, policajti ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. TASR o tom v stredu informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Vodiča Suzuki Vitara zastavili na diaľničnom privádzači D1 v Ilave policajti po tom, čo sa im zdala jeho jazda podozrivá. "Policajti počas kontroly navyše zistili, že vozidlo sa nachádza v zlom technickom stave a z toho dôvodu vodičovi zadržali tabuľky s evidenčným číslom," uviedla Kuzmová.

Policajti muža na mieste podľa nej zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. "Na obvineného spracoval poverený príslušník policajného zboru návrh na podanie obžaloby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi na ďalšie konanie," dodala.