Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Opitý muž mal napadnúť poštárku, hrozia mu až tri roky za mrežami

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinený muž mal podľa polície najskôr začať žene vulgárne nadávať, potom ju mal sotiť na zem.

Prievidza 4. mája (TASR) - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 34-ročnému mužovi, ktorý mal pod vplyvom alkoholu napadnúť poštovú doručovateľku a vyhrážať sa jej zabitím. Muža prievidzskí policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom výtržníctva. TASR o tom v stredu informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Obvinený muž mal najskôr začať žene vulgárne nadávať, potom ju mal sotiť na zem. Poškodená žena si pri páde udrela hlavu. Následne mal agresívny muž žene viackrát povedať, že ju zabije," opísala Kuzmová.

Toto konanie podľa nej vzbudilo u ženy dôvodnú obavu o jej život a zdravie. "Privolaná policajná hliadka obmedzila muža na osobnej slobode. Mužovi namerali v dychu 1,40 mg/l, čo je v prepočte 2,92 promile," doplnila.

Muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia, poverený príslušník na neho spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, ktorý odovzdal prokurátorovi. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na tri roky," dodala Kuzmová.