Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Opitý Púchovčan sa vyhrážal zabitím svojej žene aj pred deťmi

Ilustračné foto. Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

V prípade preukázania viny mu hrozí až trojročný trest odňatia slobody.

Púchov 28. apríla (TASR) - Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru z Púchova 40-ročného Jozefa z toho istého okresu. "Obvinený sa 26. apríla ráno v rodinnom dome začal vyhrážať svojej manželke zabitím, a to aj pred deťmi vo veku 12 a 14 rokov," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako ďalej uviedla, muž s nožom v ruke naháňal po dome svoju manželku, ale tej sa podarilo pred ním ujsť a keď ju Jozef nedobehol, tak zapichol nôž do zárubne. "Starší syn sa svojej matky zastal, a preto sa otec vyhrážal zabitím aj jemu. Jeho vyvádzanie neprestávalo. Jedno z detí následne privolalo políciu. Do jej príchodu Jozef ešte polial naftou drevo v kôlni a vyhrážal sa, že všetko podpáli. Keď nemohol nájsť zápalky, rozčúlil sa a hodil smerom k manželke a deťom prázdnu bandasku od nafty. Policajti po príchode agresívneho muža zadržali a obmedzili na osobnej slobode," doplnila.

Jozefovi hliadka v dychu namerala 1,69 mg/l, čo je v prepočte 3,52 promile. Žene a deťom agresívny manžel a otec podľa Antalovej nespôsobil okrem strachu a stresu žiadne zranenie, mali však dôvodnú obavu o svoj život a zdravie a báli sa, že by mohol svoje vyhrážky uskutočniť. "Za tento skutok mu v prípade preukázania viny hrozí až trojročný trest odňatia slobody," dodala.