Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri cestnej kontrole našla polícia podozrivú sušinu, vodič jej unikal

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Prešove

Správanie vodiča bolo policajtom podozrivé. Počas kontroly odhodil poza chrbát menší uzatvorený sklenený pohár.

Dolné Vestenice 8. júla (TASR) – Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína našli u vodiča Škody Superb v Dolných Vesteniciach (okres Prievidza) podozrivú sušinu. Dvadsaťsedemročný muž z okresu Prievidza sa najskôr snažil pred nimi uniknúť. Policajti začali trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, informovala v stredu trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

„Vodič Škody Superb spáchal dopravný priestupok. Po tom, ako spozoroval policajnú hliadku, začal pred ňou unikať. Zrýchlil, nebezpečne manévroval a spáchal ďalší závažný dopravný priestupok. Uniknúť sa mu však nepodarilo," uviedla polícia.

Vodiča a jeho 39-ročného spolujazdca vyzvali policajti na predloženie dokladov, muža z okresu Prievidza i na vykonanie dychovej skúšky, ktorá mala negatívny výsledok.

„Správanie vodiča bolo policajtom podozrivé. Počas kontroly odhodil poza chrbát menší uzatvorený sklenený pohár. Ten obsahoval malé plastové vrecúška, v ktorých sa nachádzala podozrivá zelená sušená látka. Tú v zmysle zákona zaistili a poslali na expertízne skúmanie," doplnila polícia. Novácki policajti už začali trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Za tento trestný čin zákon ukladá trest odňatia slobody na tri roky.