Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Riaditeľka jednej z bánovských základných škôl mala brať úplatky

Ilustračné foto Foto: TASR

Riaditeľka mala vyše roka obohacovať o peniaze z odmien a osobného ohodnotenia zamestnancov školy. Konanie mala z jej strany sprevádzať aj šikana a nátlak voči zamestnancom.

Bánovce nad Bebravou 17. júna (TASR) - Riaditeľka jednej z bánovských základných škôl si mala pýtať peniaze od svojich podriadených. Prípadom sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA), ženu obvinila z trestných činov podvodu a prijímania úplatku. O prípade ako prvá informovala v utorok 16. júna televízia Markíza vo svojom spravodajstve.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru vzniesol obvinenie aj na podklade zabezpečených listinných dôkazov a vykonaných výsluchov viacerých osôb. Doteraz zdokumentovaná výška úplatkov je najmenej 4505 eur a obohatenie pri podvodnom konaní bolo minimálne 902 eur," uviedol dnes pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl. Doplnil, že z dôvodu prebiehajúcich procesných úkonov bližšie informácie momentálne polícia nemôže poskytnúť.

"K tomuto prípadu sa zatiaľ nebudeme vyjadrovať, aby sme nezmarili prebiehajúce vyšetrovanie," reagovala pre TASR hovorkyňa bánovskej radnice Ingrid Mozolová.