Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Trenčiansky kraj

Polícia vyšetruje dvojicu nehôd, zranilo sa pri nej päť osôb

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Zranenie štyroch osôb si vyžiadala nehoda na ceste II/499 v smere na Košariská.

Brezová pod Bradlom 20. apríla (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti dvoch dopravných nehôd, ku ktorým došlo v sobotu v Brezovej pod Bradlom. Zranilo sa pri nich spolu päť osôb, z toho jedna ťažko. Trenčianska krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Zranenie štyroch osôb si vyžiadala nehoda na ceste II/499 v smere na Košariská. "Sedemdesiatsedemročný vodič osobného motorového vozidla sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho zišiel mimo cesty," opísali policajti.

Vo vozidle sa v čase nehody nachádzali štyri dospelé osoby. Vodič vozidla a dvaja spolujazdci utrpeli ľahšie zranenia, 77-ročnú ženu vo vážnom stave záchranári letecky transportovali do nemocnice. Na miesto nehody privolali aj znalca z odboru cestnej dopravy. Dychová skúška u vodiča bola negatívna.

K druhej nehode došlo v Brezovej pod Bradlom v časti U Minárčiných. "Dvadsaťdeväťročná vodička pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, pričom s autom Peugeot dostala šmyk a to skončilo prevrátené na streche mimo vozovky," doplnila polícia.

Privolaní záchranári podľa nej odviezli vodičku so zlomeninou ruky na ošetrenie do nemocnice. Jej dychová skúška sa skončila s negatívnym výsledkom.

"Príčiny a okolnosti oboch dopravných nehôd sú v štádiu objasňovania," dodali policajti.