Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Polícia zastavila vodiča pod vplyvom drog, pervitín mal aj spolujazdec

Snímka z policajnej akcie. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vodičovi počas lekárskeho vyšetrenia zistili prítomnosť metamfetamínu a amfetamínu. Policajti mu zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu.

Púchov 5. mája (TASR) – Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína zastavili v Púchove automobil značky Renault, 26-ročný vodič sa počas dychovej skúšky priznal, že nedávno užil pervitín.

Ako informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti, v automobile boli ďalší dvaja 24-roční spolujazdci, jeden z nich po poučení policajtom dobrovoľne odovzdal igelitové vrecko s kryštalickou látkou a zatavenú injekčnú striekačku. Policajtov informoval, že ide o pervitín.

„Policajti vrecko s kryštalickou látkou a zatavenú injekčnú striekačku zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. Začali trestné stíhanie za drogovú trestnú činnosť. Polícia si počká na výsledok expertízy, trestná sadzba je v tomto prípade tri roky odňatia slobody,“ informuje polícia.

Vodičovi počas lekárskeho vyšetrenia zistili prítomnosť metamfetamínu a amfetamínu. Policajti mu zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Za jazdu pod vplyvom drog mu hrozí postih.