Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Ponad Handlovku vedie nová lávka pre peších za takmer 90.000 eur

Ilustračné foto Foto: prievidza.sk

V auguste 2010 boli povodňou postihnuté všetky mostné telesá cez rieky Nitra a Handlovka v Prievidzi.

Prievidza 14. decembra (TASR) - Ponad rieku Handlovka medzi Nábrežím Andreja Kmeťa a Nábrežím sv. Cyrila v Prievidzi už vedie nová lávka pre peších. K realizácii investície za takmer 90.000 eur pristúpila prievidzská samospráva po tom, čo pôvodnú lávku zničila povodeň z roku 2010. TASR o tom dnes informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Novú lávku osadil dodávateľ prác - spoločnosť Priemstav stavebná, a. s., Nováky v predchádzajúcich dňoch. "V súčasnosti na diele vykonáva posledné úpravy, okrem iného v budovaní bezbariérových nábehov či oprave nerovností," uviedol Ďureje.

Doplnil, že ešte pred osadením nového mostného telesa musela spoločnosť demontovať konštrukciu toho stávajúceho, ktorá bola po augustovej povodni v roku 2010 v havarijnom stave. "Suma za demontáž predchádzajúcej lávky a vybudovanie novej predstavuje 87.602,35 eura vrátane dane z pridanej hodnoty," vyčíslil.

V auguste 2010 boli povodňou postihnuté všetky mostné telesá cez rieky Nitra a Handlovka v Prievidzi. "Lávka pri Stavomontážach bola po povodni úplne zničená a statika niektorých ďalších mostných telies predstavovala značné nebezpečenstvo najmä pre chodcov. Z uvedených dôvodov preto došlo už v minulom roku k výstavbe novej lávky cez rieku Nitra, ako aj k zabezpečeniu statiky ostatných mostných telies," pripomenul hovorca mesta.