Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Muž postrelený v Považskej Bystrici prežil, policajti pátrali v Hatnom

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Drozd

Tridsaťročný Patrik, ktorý s prestreleným krkom v piatok (17.4.) popoludní priviezol do považskobystrickej nemocnice už mŕtveho 40-ročného Erika, je stále v umelom spánku.

Považská Bystrica 18. apríla (TASR) – Tridsaťročný Patrik, ktorý s prestreleným krkom v piatok (17.4.) popoludní priviezol do považskobystrickej nemocnice už mŕtveho 40-ročného Erika, je stále v umelom spánku. Informoval námestník riaditeľa nemocnice Igor Steiner.

"Zdravotný stav sa odvčera nezmenil, stále je v umelom spánku, vitálne funkcie má stabilizované a zatiaľ je ten klinický stav celkovo naozaj priaznivý. Zdá sa, že z najhoršieho je vonku," informoval Steiner.


Ako dodal, šoférovať automobil s prestreleným krkom mohol postrelený muž zrejme preto, že rana mu masívne nekrvácala. "Je to však skôr výnimočné, ako bežné, šoférovať s takýmto zranením," doplnil námestník.

Patrik z Púchovského okresu prišiel v piatok popoludní na automobile značky BMW do považskobystrickej nemocnice. Vo vozidle na prednom sedadle bol s ním aj 40-ročný Erik z Považskej Bystrice. V čase, keď prišli do nemocnice, bol Erik mŕtvy.

Policajti dnes ráno prehľadávali priestranstvo pod skalným bralom na konci obce Hatné v Považskobystrickom okrese.

"Vykonali previerky po predpokladanej trase vozidla BMW s medzinárodnými poznávacími značkami Česka. Okrem iného policajti preverovali aj okolie obce Hatné. Pracujeme s viacerými verziami, ako došlo k udalosti. Vzhľadom na to, že naďalej prebieha intenzívne policajné vyšetrovanie a naďalej sú vykonávané procesné úkony, v tomto štádiu nemôžeme poskytnúť k prípadu viac informácií, aby nebol zmarený ďalší priebeh vyšetrovania tohto obzvlášť závažného zločinu,"
uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Doplnila, že súčasťou vyšetrovania bude rozsiahle súdnoznalecké skúmanie, ktoré bude v Ústave súdneho lekárstva v Martine. Do vyšetrovania sa zapojili aj experti z Kriminalisticko-expertízneho ústavu, ktorí vypracujú znalecké posudky z viacerých odvetví.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne začal ešte v piatok trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy sčasti dokonaného a sčasti v štádiu pokusu.