Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Škvaru na ihrisku v Považskej Bystrici nahradí umelá tráva

Na vybudovanie umelej trávy vyčlenilo mestské zastupiteľstvo 240-tisíc eur.

Považská Bystrica 3. júna (TASR) – V Považskej Bystrici by mali mať už na jeseň futbalové ihrisko s umelou trávou. Zámer uvoľniť na jeho vybudovanie 240.000 eur z nevyčerpaného úveru schválilo na svojom zasadnutí koncom minulého týždňa mestské zastupiteľstvo.

Podľa šéfa finančného odboru Mestského úradu v Považskej Bystrici Antona Martausa, zámer vybudovať ihrisko s umelou trávou je výsledkom súbehu dvoch priaznivých okolností. "Banka nám ponúkla možnosť dočerpať už schválený úver a na druhej strane, prišla aktivita zo Slovenského futbalového zväzu, že je možné vybudovať tu umelú trávu," priblížil Martaus.

Ako dodal, po vybudovaní umelého trávnika sa dá získať z programu Európskej futbalovej únie (UEFA) finančná čiastka viac ako 40.000 eur, podľa počtu žiadostí. Nový umelý trávnik poslúži nielen považskobystrickým športovcom, bude sa môcť využívať aj komerčne. Trhová cena za prenájom umelej plochy na zápas sa podľa neho pohybuje na úrovni 200 eur.

Nový koberec z umelej trávy položia na miesto doterajšieho škvarového ihriska v bezprostrednej blízkosti hlavného futbalového štadióna. Podľa riaditeľa spoločnosti Mestské športové kluby (MŠK) Ľubomíra Kuboviča bude správcom ihriska MŠK, súčasťou projektu je podľa neho aj oplotenie celého areálu. Rapídne sa zlepšia podmienky na rozvoj považskobystrického futbalu, ktorý má momentálne iba mládežnícke družstvá.

"Myslím si, že po vybudovaní umelého trávnatého ihriska sa vytvoria podmienky na to, aby mohlo vzniknúť aj mužstvo dospelých. Zrekonštruovali sme aj pomocné ihrisko za krytou plavárňou. Dúfam, že ak všetko pôjde hladko a nebudú problémy pri verejnom obstarávaní, tak v septembri, prípadne októbri, by už nová umelá trávnatá plocha mohla byť realitou," doplnil Kubovič s tým, že komerčne chcú umelú trávu prenajímať aj mužstvám z okolitých miest a obcí. Tie si doteraz prenajímali v zimnom období trávnaté ihriská v Dubnici nad Váhom, Žiline, kysuckej Korni alebo v Trenčíne.