Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Považskobystričan sa matke vyhrážal smrťou, hrozí mu trojročné väzenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Agresívne sa mal správať keď bol pod vplyvom alkoholu, v minulosti mal poškodenú viackrát napadnúť, uviedla policajná hovorkyňa.

Považská Bystrica 27. apríla (TASR) – Považskobystrickí policajti obvinili 37-ročného muža z prečinu nebezpečného vyhrážania. Vlastnej matke sa mal vyhrážať smrťou. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

„Muž mal v priestoroch bytu na sídlisku v Považskej Bystrici okrem vulgárnych nadávok matke opakovane hovoriť, že ju zabije. Agresívne sa mal správať keď bol pod vplyvom alkoholu, v minulosti mal poškodenú viackrát napadnúť,“ uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, žena sa zo strachu o svoj život a zdravie schovala pred synom do spálne. Ten mal opakovane kopať do dverí a kričať, že ju zabije. Žena privolala políciu. Privolaná policajná hliadka mužovi obmedzila osobnú slobodu a umiestnila ho do cely policajného zaistenia.

„Pri dychovej skúške zistili policajti obvinenému v dychu viac ako tri promile alkoholu, spracovali podnet na väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ uzavrela Kuzmová.