Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Požiar trafostanice v chemických závodoch Nováky uhasili hasiči

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Na mieste udalosti vypukol dnes poobede požiar na prvom poschodí trafostanice s elektrickými káblovými rozvodmi.

Nováky 31. októbra (TASR) - Požiar, ktorý vznikol dnes nadránom v Novákoch v trafostanici v areáli firmy Fortischem (bývalé Novácke chemické závody, NCHZ), príslušníci Závodného hasičského útvaru NCHZ Nováky a Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze uhasili. Závody Fortischemu momentálne postupne nabiehajú do plného prevádzkového režimu. TASR informovala manažérka pre komunikáciu akciovej spoločnosti Fortischem Anna Vojteková.

"Krátko po 4.00 h nastal skrat, v dôsledku ktorého sa vznietili napäťové káble v rozvodni V45. V podniku Fortischem došlo preto k výpadku elektrickej energie a prevádzka výrobných závodov bola odstavená," uviedla poobede k udalosti Vojteková.

V súvislosti s požiarom nedošlo k ohrozeniu alebo poškodeniu zdravia zamestnancov firmy. "Vznik tejto udalosti neohrozil ani okolité obyvateľstvo a životné prostredie," zdôraznila.

Pri požiari zasahovali s výškovou technikou i traja príslušníci HaZZ z Prievidze, pričom jeden z nich prehľadával priestory aj termovíznou kamerou. Na miesto udalosti sa dostavili riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Igor Šenitko a krajský zisťovateľ príčin vzniku požiarov.