Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Predajom prebytočného majetku získala Handlová viac ako 60.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: deutschebank.ge

Zámer predať štyri prebytočné nehnuteľnosti schválilo mestské zastupiteľstvo na zasadnutí vlani v decembri, verejná obchodná súťaž trvala do konca januára.

Handlová 14. apríla (TASR) - Mesto Handlová získalo predajom svojho prebytočného majetku do rozpočtu viac ako 60.000 eur. Financie dostane za dom v Novej Lehote a bývalé zdravotné stredisko. O kúpu bývalej kolkárne a domu na Dolnom konci nikto neprejavil záujem. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Zámer predať štyri prebytočné nehnuteľnosti schválilo mestské zastupiteľstvo na zasadnutí vlani v decembri, verejná obchodná súťaž trvala do konca januára. "V určenom termíne mesto dostalo jeden súťažný návrh na predaj rodinného domu v Novej Lehote a jeden návrh na predaj stavby bývalého zdravotníckeho strediska na Partizánskej ulici," uviedla Simona Mihalusová z referátu správy majetku mesta.

Dom v Novej Lehote sa mestu podarilo predať za 15.100 eur, zdravotné stredisko za 51.370 eur. Oba predaje nehnuteľností odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v marci.

O kúpu kolkárne a domu na Dolnom konci záujem nikto neprejavil. Budovu bývalej kolkárne sa mesto neúspešne pokúša predať od roku 2015. Cenu postupne každou nasledujúcou súťažou znižovalo, z pôvodných 136.000 eur na sumu 72.000 eur.