Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Novom Meste nad Váhom volilo dieťa, riešila to obvodná komisia

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

S podnetom prišiel občan, ktorý komisiu informoval, že volič voliaci pred ním nevhodil do urny obálku osobne, ale dalo ju tam dieťa, ktoré mal na rukách.

Trenčín 29. marca (TASR) – Priebeh volieb na strednom Považí a v kopaničiarskom regióne je zatiaľ pokojný, jediný podnet riešila Obvodná volebná komisia v Novom Meste nad Váhom. Volilo tam dieťa v náručí rodiča.

Ako TASR informoval zapisovateľ Obvodnej volebnej komisie v Novom Meste nad Váhom Roman Kozáček, s podnetom prišiel občan, ktorý komisiu informoval, že volič voliaci pred ním nevhodil do urny obálku osobne, ale dalo ju tam dieťa, ktoré mal na rukách.

"Uzniesli sme sa, že je potrebné dodržiavať ustanovenie zákona, podľa ktorého môže hlasovať volič a špecifikuje prípady, kedy nemusí hlasovať osobne. Dieťa by teda hlasovať nemalo, no je samozrejmé, že v tomto prípade nedošlo k mareniu priebehu volieb. Poslali sme usmernenie na okrskové volebné komisie, aby sa niečo podobné neopakovalo," doplnil Kozáček.

V ostatných obvodných volebných komisiách nezaznamenali žiadny podnet. TASR to potvrdil predseda Obvodnej volebnej komisie v Považskej Bystrici Marian Sopčák a člen Obvodnej volebnej komisie v Trenčíne Ján Krátky. O absolútne pokojnom priebehu prezidentských volieb informoval aj hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.