Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom vyrastie nový skatepark

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nový skatepark vyrastá na území pri workoutovom ihrisku vedľa futbalového štadióna.

Dubnica nad Váhom 27. apríla (TASR) - Ponúknuť bezpečný a atraktívny priestor pre športové vyžitie má nový skatepark pri futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom. Prvú etapu jeho výstavby ukončí dubnická radnica v máji. Informovala o tom Mária Škvarová z mestského úradu v Dubnici.

S výstavbou nového športoviska začala podľa nej samospráva v závere minulého roka. Ako uviedlo mesto, niekoľko týždňov vyzerala lokalita ako neatraktívne stavenisko, dnes sa už začína viditeľne premieňať na to, čím bude - novým zázemím pre bezpečné športové vyžitie.

Nový skatepark vyrastá na území pri workoutovom ihrisku vedľa futbalového štadióna. Aktuálne mesto pracuje na výstavbe prvej etapy skateparku za 160.000 eur, ktorá je zároveň technicky najnáročnejšou.

Parametre skateparku budú zodpovedať medzinárodným súťažným požiadavkám. Jeho súčasťou bude pobytová plošina s lavičkami, ale aj pyramída či vaňa a nový mobiliár.

"Ide o žiadaný projekt, vďaka nemu budeme môcť fanúšikom športu na kolieskach ponúknuť bezpečný a atraktívny priestor pre športové vyžitie, kde sa budú môcť presunúť z námestí či ulíc, ktoré na tento účel vhodné nie sú," priblížil primátor Peter Wolf.