Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri požiari prístrešku rodinného domu v Čavoji sa zranila jedna osoba

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Podmaník

Požiar zasiahol prístrešok, v ktorom sa nachádzalo osobné auto, oheň sa postupne šíril aj na strechu rodinného domu.

Čavoj 20. apríla (TASR) - Zranenie jednej osoby si v utorok (19. 4.) popoludní vyžiadal požiar prístrešku pri rodinnom dome v Čavoji v okrese Prievidza. Pri udalosti zasahovali šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s dvoma cisternovými vozidlami a 19 dobrovoľných hasičov z Čavoja, Valaskej Belej a Nitrianskeho Rudna. TASR o tom v stredu informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Požiar zasiahol prístrešok, v ktorom sa nachádzalo osobné auto, oheň sa postupne šíril aj na strechu rodinného domu. "Prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch vnikli do rodinného domu a vykonali prieskum vnútorných priestorov. V spolupráci s členmi dobrovoľných hasičských zborov obcí postupne nasadili s cieľom lokalizácie požiaru a priebežného ochladzovania požiariska šesť hasebných prúdov," opísal Petrík.

Pri udalosti sa podľa nej zranila jedna osoba, ktorej hasiči na mieste poskytli predlekársku pomoc a prvotné ošetrenie. "Zasahujúci hasiči postupne rozoberali konštrukciu prístrešku a časti strechy rodinného domu, odstraňovali prekážky a miesto udalosti priebežne monitorovali termovíznou kamerou, za súčasného vyhľadávania a likvidácie skrytých lokálnych ohnísk," doplnil.

Počas zásahu z pivničných priestorov domu na voľné priestranstvo vyniesli príslušníci HaZZ dve tlakové nádoby. Požiar zlikvidovali krátko pred 18.00 h, požiarisko opätovne skontrolovali termovíznou kamerou. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal Petrík.