Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza aktualizovala mobilnú aplikáciu pre turistov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Užívateľ v aplikácii podľa mobilného turistického sprievodcu nájde i aktualizované cyklotrasy a spôsoby dopravy v meste.

Prievidza 20. apríla (TASR) - Mesto Prievidza na jar aktualizovalo mobilného turistického sprievodcu. Novinky v aplikácii pre mobilné telefóny a tablety pozostávajú predovšetkým v doplnení nových informácií o atrakciách a zaujímavostiach v meste i jeho okolí. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"V rámci mobilnej aplikácie sme aktualizovali informácie a pridali tam užívateľsky dôležité novinky. Pribudli informácie o Zlatej prievidzskej ceste, nových atrakciách, športoviskách, workoutových ihriskách," načrtol Ďureje.

Užívateľ v aplikácii podľa neho nájde i aktualizované cyklotrasy a spôsoby dopravy v meste. Súčasťou noviniek je aj Múzeum Vtedy v Galérii Jabloň a Galéria Imricha Vysočana.

"Turistická aplikácia je užívateľsky zameraná na rôzne oblasti, prostredníctvom ktorých môže návštevník spoznávať a vychutnávať Prievidzu. Ide predovšetkým o gastronomické body ako bistrá, street food podniky, virtuálnu kaviareň a samozrejmosťou sú možnosti ubytovacích zariadení," pripomenul Ďureje.

Sekcia Atrakcie a zaujímavosti bola podľa neho doplnená o aktuálne užívateľsky žiadaný obsah, ktorý je zameraný na trendové informácie o únikových hrách a v poslednom období začali svoju činnosť viaceré adrenalínové hry. "Kompletná aktualizácia stála 1000 eur a bola financovaná zo štátnej dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR," dodal.

Aplikácia vznikla v roku 2017 v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Horná Nitra-Bojnice, mesta Prievidza a Turisticko-informačnej kancelárie Prievidza s finančnou pomocou Ministerstva dopravy a výstavby SR. V roku 2018 získala ocenenie za NAJ inováciu v cestovnom ruchu na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave.