Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Alternatívy pohybu cyklistov pri obchvate v Prievidzi určí štúdia

Ilustračná foto. Foto: TASR – František Iván

Pri návrhu cyklotrasy samospráva požaduje zohľadniť vypracovaný projekt prvej etapy, druhej stavby obchvatu mesta.

Prievidza 7. júna (TASR) - Alternatívy pohybu cyklistov pri budúcom obchvate mesta Prievidza určí štúdia realizovateľnosti. Samospráva na jej spracovanie vyčlenila v rozpočte mesta viac ako 33.000 eur.

"Štúdia bude riešiť pohyb cyklistov v úseku od komunikácie mimo prevádzky vedúcej od obce Koš po navrhovanú križovatku Košovská cesta - Ciglianska cesta, v ktorom sa plánuje vybudovať prvá etapa, druhá stavba obchvatu mesta," uviedla radnica na webe mesta.

Zhotoviteľ vypracuje riešenie prepojenia existujúcej cyklotrasy v dvoch alternatívnych trasách, zdokumentuje súčasný stav, predpokladané zábery dotknutých pozemkov, rovnako vypracuje návrh súvisiacich vyvolaných investícií a doplnkovej infraštruktúry. V štúdii bude riešiť i zviditeľnenie pohybu cyklistov, a tým zvýšenie ich bezpečnosti.

Pri návrhu cyklotrasy samospráva požaduje zohľadniť vypracovaný projekt prvej etapy, druhej stavby obchvatu mesta. Štúdiu použije na spracovanie ďalších stupňov projektovej dokumentácie a na prezentáciu investičných zámerov mesta.

Samospráva na štúdiu vyčlenila v prvej úprave rozpočtu mesta 33.564 eur.