Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi umreli dvaja bezdomovci, otrávili sa metanolom

Ilustračná snímka Foto: TASR

Odkiaľ mali dvaja bezdomovci zatiaľ neznámu tekutinu, je predmetom policajného vyšetrovania.

Prievidza 27. mája (TASR) - Ešte 16. mája začal poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Prievidzi trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Dosiaľ neznámy páchateľ umožnil v čase od 14. mája od 9.00 h do 16. mája do 9.00 h dvom bezdomovcom, 47-ročnému Rastislavovi a 55-ročnému Štefanovi, požiť zatiaľ neznámu tekutinu v presne nezistenom množstve. Obidvaja bezdomovci po jej vypití zomreli.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová, 16. mája ráno o 9.00 h bol nájdený v chatrči mŕtvy mladší z dvojice Rastislav. Štefan zomrel o 15.30 h v ten istý deň v nemocnici v Bojniciach.

"Obe telá boli 19. mája podrobené súdnej pitve v Ústave súdneho lekárstva v Martine. Ako prvotnú príčinu smrti konštatovala ošetrujúca lekárka na ARO rozvrat vnútorného prostredia v organizme. Súdna pitva vylúčila cudzie zavinenie u obidvoch, príčinou smrti bola otrava metanolom," objasnila.

Odkiaľ mali dvaja bezdomovci zatiaľ neznámu tekutinu, je predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania. Polícia obdobný prípad odvtedy nezaznamenala a celú vec naďalej vyšetruje.