Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

PRIEVIDZA: Chodník na hlavnom cintoríne opravujú za cca 46.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR - Erika Ďurčová

Predmetom prác je obnova chodníka v intraviláne cintorína v rozsahu druhá časť 2. etapy a celá 3. etapa v dĺžke dovedna 160 metrov podľa spracovanej projektovej dokumentácie.

Prievidza 31. októbra (TASR) - Radnica mesta Prievidza v tomto roku pokračuje v oprave chodníka na hlavnom cintoríne na Mariánskej ulici. Cena diela je podľa zmluvy vo výške 46.476,61 eura s daňou z pridanej hodnoty, práce realizuje na základe výsledku verejnej súťaže M-Silnice, a.s., Pardubice. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Predmetom prác je obnova chodníka v intraviláne cintorína v rozsahu druhá časť 2. etapy a celá 3. etapa v dĺžke dovedna 160 metrov podľa spracovanej projektovej dokumentácie. Realizáciu druhej časti 2. etapy v týchto dňoch dodávateľ prác dokončuje, zároveň začal s realizáciou celej tretej etapy. Celé dielo by malo byť dokončené budúci mesiac. "Práce spočívajú v odstránení existujúcich vrstiev chodníka, úprave podložia, realizácii nových vrstiev podložia a následnom kladení betónovej dlažby," spresnil Ďureje.

Prvú etapu opráv tejto komunikácie v rozsahu 322 štvorcových metrov zrealizovala mestská spoločnosť Správa majetku mesta Prievidza počas októbra 2014. Prvá časť druhej etapy opráv bola ukončená ku koncu roka 2014, v rámci nej bol chodník obnovený v dĺžke 50 metrov. "Tieto rekonštrukcie museli byť zaradené do viacerých etáp z dôvodu finančnej náročnosti diela a značnej dĺžky celého chodníka," zdôvodnil postup radnice hovorca mesta.