Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi horeli tri autá, podľa polície išlo o úmyselný požiar

Ilustračné foto Foto: TASR

Oheň zasiahol tri autá, ktoré stáli zaparkované v rade.

Prievidza 22. októbra (TASR) - Prievidzskí hasiči zasahovali pri požiari osobných áut, ku ktorému došlo dnes nadránom na Ulici A. Žarnova na sídlisku Nové mesto v Prievidzi. Oheň zasiahol tri autá, ktoré stáli zaparkované v rade. TASR informoval trenčiansky krajský hovorca hasičov Marián Petrík.

Požiar nahlásili Hasičskému a záchrannému zboru (HaZZ) krátko pred 3.00 h. "Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili za účelom lokalizácie požiaru a ochladzovania vozidiel dva hasebné prúdy. Po likvidácii požiaru, krátko po 4. hodine, miesto udalosti odovzdali príslušníkom polície a zisťovateľovi príčin vzniku požiarov," uviedol k zásahu Petrík.

Ako TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, požiar založil niekto úmyselne, čo potvrdil pes. "Išlo o vozidlá staršieho roku výroby. Škoda, ktorá vznikla ich majiteľom, ešte presne vyčíslená nebola," ozrejmila s tým, že polícia už začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

"Polícia v tejto súvislosti žiada občanov, ktorí si všimli uvedený čin, prípadne videli podozrivo správajúce sa osoby, ktoré sa pohybovali okolo áut, aby tieto skutočnosti oznámili aj anonymne na známom telefónnom čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru," vyzvala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.