Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Kultúrne leto na námestí v Prievidzi ponúkne divadlo, filmy i koncerty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Podujatia v rámci Kultúrneho leta pripravilo Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v Prievidzi v spolupráci s mestom a potrvajú od začiatku júla do konca augusta.

Prievidza 21. júna (TASR) - Leto na Námestí slobody v Prievidzi bude patriť divadelným predstaveniam, premietaniu filmov i koncertom interpretov rôznych hudobných žánrov. Podujatia v rámci Kultúrneho leta pripravilo Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v Prievidzi v spolupráci s mestom a potrvajú od začiatku júla do konca augusta. TASR o tom informovala Nina Pekárová z KaSS v Prievidzi.

V centre mesta sa počas leta predstavia rôzne divadelné súbory z regiónu, ktoré najmä pre detských divákov pripravili rozprávkové predstavenia, hudobná časť programu bude patriť koncertom ľudovej hudby, popovým, country, hip-hopovým či SKA zoskupeniam. Tie doplnia i premietania filmov pod holým nebom.

KaSS si pripomenie podujatiami i dva sviatky, pri príležitosti sviatku sv. Cyrila a Metoda pripravilo na 4. júla v rámci otváracieho koncertu Kultúrneho leta vystúpenia folklórnych skupín či prednes Proglasu. Výročiu Slovenského národného povstania zase bude patriť záverečný koncert Kultúrneho leta 29. augusta.

Predstavenia či koncerty doplní cez leto vo vybraných termínoch i vyučovanie angličtiny hravou formou s jednou z jazykových škôl v Prievidzi.