Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza hostí festival s environmentálnou tematikou

Ilustračné foto. Foto: Ekotopfilm - Envirofilm

Podujatie sa začalo ráno v dome kultúry programom pre vopred prihlásené základné a stredné školy.

Prievidza 16. septembra (TASR) – Prievidza hostí v stredu filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm. Aktuálny ročník podujatia prinesie popoludní viacero dokumentov s environmentálnou tematikou, ako je udržateľné stravovanie, život bez hmyzu či diskusiu o palmovom oleji. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

„Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm na Slovensko každoročne prináša široký výber celosvetovo oceňovaných dokumentárnych filmov zahraničnej i domácej produkcie s cieľom zvýšiť environmentálne povedomie," spomenul Ďureje.

Podujatie sa začalo ráno v dome kultúry programom pre vopred prihlásené základné a stredné školy. Od 16:00 do 21:30 bude festival pokračovať večerným programom určeným pre širokú verejnosť a prinesie rozmanité spektrum tém.

„Návštevníci budú vidieť jedinečné zábery vlčej svorky v nehostinnej tundre, naučia sa predchádzať vzniku odpadov, vyriešia dilemu udržateľného stravovania, predstavia si život bez hmyzu alebo sa inšpirujú príbehom odhodlanej aktivistky – novodobej Johanky z Arku," priblížil hovorca mesta.

Program podľa neho doplní diskusia Palmový olej a pytliactvo a Je Sumatra raj alebo peklo na zemi?, kde sa návštevníci dozvedia viac o projekte Green Life a situácii v sumatrianskych pralesoch.