Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza pokračuje v znižovaní vizuálneho smogu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Pred ôsmimi rokmi bolo na plote blízko železničnej trate podľa neho pritom až 25 bilbordov a teraz to bude kompletne celé vyčistené.

Prievidza 14. novembra (TASR) - Samospráva Prievidze pokračuje v znižovaní vizuálneho smogu na území mesta. V uplynulom období dala odstrániť ďalšie z bilbordov a reklamných tabúľ.

"Mesto uplynulý mesiac odstránilo dve reklamné zariadenia, ktoré boli na oplotení Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Malonecpalskej ulici pri plote. Podarilo sa nám tiež odstrániť bilbord nad bývalou požiarnou zbrojnicou," spomenul pre TASR viceprimátor mesta Michal Dobiaš.

Samospráva tak podľa neho postupne pokračuje v znižovaní vizuálneho smogu, Dobiaš predpokladá, že radnica odstráni i posledné dva bilbordy, ktoré sú súčasťou oplotenia ZŠ s MŠ Malonecpalská. Pred ôsmimi rokmi bolo na plote blízko železničnej trate podľa neho pritom až 25 bilbordov a teraz to bude kompletne celé vyčistené.

"Za posledný rok sme odstránili veľké množstvo bilbordov a budeme v tejto snahe pokračovať, aby bol verejný priestor lepší. Nezameriavame sa len na bilbordy, ale aj na iné veľkoplošné reklamy alebo prvky, ktoré vo verejnom priestore nemajú robiť," priblížil Dobiaš.

Radnica je podľa neho veľmi aktívna na Bojnickej ceste, kde za posledný rok významne zredukovala počet dopravných značiek, odstránila rôzne železné reklamné prvky, ktoré tam nemali čo robiť. V posledných dňoch nový majiteľ objektu bývalej Pošty 4 odstránil veľkoplošné reklamy, ktoré mal na budove. "Postupne chceme urobiť to, aby bolo mesto vizuálne krajšie pre ľudí, ktorí ním prechádzajú," skonštatoval Dobiaš.