Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Mesto Prievidza rozširuje úradné hodiny na mestskom úrade

Foto: prievidza.sk

Otvorením úradu vychádza v ústrety najmä pracujúcim, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Prievidza 19. apríla (TASR) - Mesto Prievidza rozširuje úradné hodiny v pokladnici na mestskom úrade (MsÚ) o sobotné dopoludnia. Otvorením úradu v období od 29. apríla do 27. mája vychádza v ústrety najmä pracujúcim, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Dôvodom rozšírenia úradných hodín je zjednodušenie možnosti úhrady miestnych daní a poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady po doručení rozhodnutí," ozrejmil Ďureje.

Pripomenul, že mestský úrad rozširuje svoje úradné hodiny aj na sobotu počas obdobia platenia miestnych daní a poplatkov pravidelne, mesto tým vychádza v ústrety predovšetkým zamestnaným obyvateľom mesta a tým, ktorí nemajú dostatok času počas pracovného týždňa. "Počas sobôt bude verejnosti od 8.00 h do 12.00 h sprístupnená pokladnica mestského úradu, kde bude môcť daňovník zaplatiť daň z nehnuteľnosti, daň za psa a poplatok za komunálny odpad," priblížil.

Platby daní a poplatku prijíma pokladnica prostredníctvom čiarového kódu vyznačeného na rozhodnutí, preto je nevyhnutné, aby daňovníci predložili mestom doručené rozhodnutie o vyrubení dane z nehnuteľnosti, dane za psa, respektíve poplatku za komunálny odpad, dodal Ďureje.