Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza naďalej prijíma žiadosti o prijatie do jaslí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Výstavbu mestských jaslí mesto financovalo z fondov Európskej únie a vlastných zdrojov. Objekt je koncipovaný ako bezbariérový a pozostáva z dvoch oddelení.

Prievidza 22. februára (TASR) - Mesto Prievidza naďalej prijíma žiadosti o prijatie dieťaťa do jaslí. Mestské zariadenie pre starostlivosť o deti do troch rokov veku začne poskytovať služby od 1. marca. Informovala o tom prievidzská radnica na sociálnej sieti.

Mestské jasle sídlia v areáli Materskej školy na Ulici A. Mišúta. "Poplatok za celodennú starostlivosť o dieťa je 375 eur za mesiac a je možné ho pokryť z rodičovského príspevku," pripomenula radnica.

Výstavbu mestských jaslí mesto financovalo z fondov Európskej únie a vlastných zdrojov. Objekt je koncipovaný ako bezbariérový a pozostáva z dvoch oddelení. Každé disponuje šatňou, herňou a miestnosťou, ktorá slúži ako spálňa s celkovou kapacitou 20 detí. Súčasťou je hygienické zázemie vybavené okrem umývadiel a toaliet aj sprchou a prebaľovacím pultom. Pri vstupe nechýba ani samostatná miestnosť na uloženie kočíkov, jedlá budú pripravovať v priľahlom hospodárskom pavilóne a následne ich prepravia do prípravne jedál jednotlivých tried, kde ich budú servírovať. Zmien sa dočkalo aj detské ihrisko, ktoré rozšírili o nové herné prvky a novú výsadbu.

Bližšie informácie, ako i prihlášku nájdu zákonní zástupcovia na webovej stránke mesta.