Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidžania sa budú môcť zúčastňovať rokovaní poradných orgánov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Verejnosť nebude mať prístup na rokovania poradných orgánov mesta počas krízovej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu.

Prievidza 13. júla (TASR) – Prievidžania sa budú môcť počas vyhlásenej mimoriadnej situácie zúčastňovať zasadnutí komisií pri mestskom zastupiteľstve, mestskej rady či výborov volebných obvodov. Vyplýva to z doplnkov k interným smerniciam poradných orgánov mesta, ktoré na svojom júlovom rokovaní schválili prievidzskí mestskí poslanci.

„Zo zákona nemá verejnosť prístup k rokovaniam mestskej rady alebo komisií, ale sa rozhodlo, že tieto zasadnutia budú verejné. Nakoľko prišla mimoriadna situácia, neskôr vyhlásený krízový stav, museli sa prijať opatrenia," načrtol vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

V súčasnosti sa podľa neho opatrenia zmiernili, no mimoriadna situácia je stále vyhlásená, preto verejnosť nemala prístup k rokovaniam poradných orgánov mesta. „Schválilo sa, že v čase mimoriadnej situácie je možné rokovať aj za účasti verejnosti," dodal.

Verejnosť nebude mať prístup na rokovania poradných orgánov mesta počas krízovej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu.