Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza získala ocenenie v projekte Odkazprestarostu.sk

Primátorka Prievidze Katarína Macháčková. Foto: TASR/Pavol Remiáš

Okrem hlavnej ceny Zlaté vedro Milana Capáka obsadila aj druhé miesto v kategórii prínosu práce samosprávy.

Prievidza 27. marca (TASR) - Za najlepšie výsledky v komunikácii za rok 2013 v projekte Odkazprestarostu.sk získalo mesto Prievidza Zlaté vedro Milana Capáka. Metropola hornej Nitry tiež obsadila druhé miesto v kategórii prínosu práce samosprávy. Ocenenia radnici udelil Inštitút SGI. Informoval o tom vedúci kancelárie primátorky mesta Alojz Vlčko.

Obe ocenenia v Bratislave 25. marca osobne prevzala primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková. "Som veľmi šťastná, že sme v tomto hodnotení v jednej kategórii najlepší na Slovensku. Je to pre mňa zhodnotenie úsilia, ktoré vynakladáme pri práci pre obyvateľov. Ďakujem predovšetkým môjmu tímu, ktorý je hlavným strojcom tohto úspechu," povedala.

Analytici vyhodnocovali prínos práce samospráv pri riešení podnetov občanov počas roku 2013 nielen z hľadiska úspešnosti vyriešených podnetov, ale brali do úvahy aj ich počet a náročnosť riešenia. V druhej hodnotenej kategórii sa sústredili na kvalitu a kvantitu komunikácie samospráv so svojimi občanmi pri riešení podnetov.

Odovzdávanie ocenení bolo súčasťou konferencie Mesto pre ľudí, ľudia pre mesto, ktorá sa venuje online aj offline aktivizmu v meste a spolupráci medzi samosprávou, súkromným a neziskovým sektorom a verejnosťou. Konferenciu i projekt Odkazprestarostu.sk zastrešuje Inštitút SGI.