Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza cez Odkaz pre starostu vyriešilo už viac ako 500 podnetov

Mesto Prievidza, ilustračné foto Foto: TASR

Podľa Jakuba Kmeťa z Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť - SGI, ktorá portál prevádzkuje, patrí Prievidza medzi najaktívnejšie samosprávy na ich portáli.

Prievidza 12. júna (TASR) - Viac ako päť stoviek podnetov od obyvateľov, ktoré upozorňovali na problémy v meste cez portál Odkaz pre starostu, vyriešila od svojho zapojenia sa do tohto projektu samospráva Prievidze. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Myslíme si, že pre úspešnú komunikáciu s ľuďmi a prácu pri riešení ich podnetov je portál Odkazprestarostu.sk tým najvhodnejším spôsobom. Sme veľmi radi, že portál je v našom meste aktívny a teší nás dôvera ľudí v tento komunikačný kanál," uviedol pre TASR Ďureje.

Podľa Jakuba Kmeťa z Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť - SGI, ktorá portál prevádzkuje, patrí Prievidza medzi najaktívnejšie samosprávy na ich portáli. "Zodpovedná práca s podnetmi vedie nielen k ich úspešnému riešeniu, ale aj k nárastu prispievateľov, ktorí sa vďaka pozitívnej skúsenosti na portál vracajú," ozrejmil a pripomenul, že minulý rok mesto získalo aj ocenenie Zlaté vedro Milana Capáka za najlepšiu komunikáciu na Odkazprestarostu.sk.

Mesto Prievidza sa do projektu zapojilo v októbri 2012. Do dnešného dňa radnica, ako i mestské organizácie a spoločnosti vyriešili dovedna 528 podnetov, ktoré sa týkali problémov na komunikáciách, budov, dopravného značenia, mestského mobiliáru, verejných služieb, zelene, životného prostredia či parkovania. Aktuálne rieši 241 podnetov od Prievidžanov. Rozhodnúť o splnení či nesplnení problému môže verejnosť v troch prípadoch, spolu 17 podnetov označili užívatelia portálu za neriešené. Ide o opravy komunikácií, nočný pokoj na Námestí J. C. Hronského, odstránenie náletových drevín či stromu, rozkopávku či vybudovanie chodníka. "Nie všetko ide hneď, lepšie by sa nám riešili problémy, keby sme mali viac finančných prostriedkov, ako napríklad v prípade rekonštrukcie Ulice olympionikov, ale sme presvedčení, že viac ako 500 vyriešených podnetov dokonale poukazuje na našu snahu," dodal Ďureje.