Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V prievidzkom parku vytvoria oddychovú zónu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Mesto plánuje osadiť informačnú tabuľu a tri sety tvorené ohniskami s lavičkami a sedením so stolom a dvoma lavicami.

Prievidza 16. júna (TASR) - Projekt Revitalizácia Mestského parku v Prievidzi vstupuje do ďalšej etapy. V týchto dňoch mesto podpísalo zmluvu na vytvorenie oddychovej zóny, okolie jazierka tak dostane ďalšie prvky, ktoré majú oživiť samotný park. Realizácia diela bude uskutočnená do konca júna. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Zámerom samotných prác je revitalizácia časti jestvujúceho Mestského parku v Prievidzi vytvorením parkovej oddychovej zóny pre aktívny oddych obyvateľov mesta. Nevyužitú rovinatú trávnatú plochu, vymedzenú riekou Nitra a jestvujúcim komunikačným systémom pre chodcov a cyklistov, plánujeme zmeniť na funkčnú plochu vybudovaním ohnísk s lavičkami a stolmi, čím vznikne estetické a bezpečné miesto oddychu," uviedol Ďureje.

Ako doplnil, v oddychovej zóne plánuje mesto osadiť informačnú tabuľu a tri sety drobného mobiliáru tvoreného ohniskami s lavičkami okolo ohniska a sedením so stolom a dvoma lavicami. "Všetky prvky budú prírodného charakteru, z hrubého opracovaného guľatinového smrekového dreva povrchovo upraveného impregnáciou a nátermi. Samotné ohnisko je z kameňa, mierne zapustené do zeme so spevnenou plochou zo štrku okolo ohniska. Okolo neho bude v spevnenej ploche vytvorené sedenie pozostávajúce zo štyroch drevených pníkov, ktoré budú v zemi hlboko vsadené, aby bolo sedenie bezpečné," spresnil.

S prácami na revitalizácii Mestského parku, ktorý tvorí prirodzenú hranicu medzi Prievidzou a Bojnicami, začala samospráva ešte v polovici minulého roka. Doposiaľ dobrovoľníci vďaka prostriedkom získaným z rôznych nadácií vyčistili brehy rieky Nitry, z jazierka i jeho okolia odstránili náletové dreviny, či vyzbierali odpadky. V lete by v areáli parku mala pribudnúť cyklotrasa, opravy by sa mala dočkať aj oceľová lávka, ktorá je už dlhodobo v havarijnom stave.