Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza plánuje zabezpečiť rekonštrukciu palubovky v športovej hale

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Samospráva pôvodne počítala s rozpočtom rekonštrukcie vo výške viac ako 440.000 eur, ktorý zahŕňal i výmenu obkladov stien, dverí, maľby a nátery v náraďovni.

Prievidza 9. apríla (TASR) - Samospráva Prievidza plánuje zabezpečiť rekonštrukciu palubovky v miestnej športovej hale v menšom rozsahu, ako pôvodne zamýšľala. K zníženiu rozsahu investície pristúpila pre veľký záujem o financie z Fondu na podporu športu, z ktorého chce rovnako čerpať prostriedky.

"Rozhodli sme sa rozdeliť rozpočet projektu na dve časti. V prvej časti chceme pristúpiť k rekonštrukcii palubovky, PVC podlahy, výmene košov a mantinelového systému. V druhej časti, ktorá bude predmetom ďalšieho projektu, chceme zrealizovať ostatné veci," ozrejmil vedúci referátu pre projekty a investície mesta Ivan Benca.

Zmenil sa tak podľa neho i celkový rozpočet investície, ktorá po novom predstavuje približne 273.000 eur. "Dotáciu tak žiadame vo výške približne 137.000 eur a v rovnakej výške bude i spolufinancovanie zo strany mesta," doplnil.

Samospráva pôvodne počítala s rozpočtom rekonštrukcie vo výške viac ako 440.000 eur, ktorý zahŕňal i výmenu obkladov stien, dverí, maľby a nátery v náraďovni. Túto investíciu plánuje radnica zapracovať do pripravovaného projektu zníženia energetickej náročnosti budovy športovej haly. "Predpokladáme, že budú vypísané výzvy a budeme hľadať vhodný spôsob, aby sme túto druhú časť rekonštrukcie športovej haly vedeli zaradiť do vhodnej výzvy," dodal Benca.

Podanie novej žiadosti o financie schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom marca.