Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza predala nepotrebný majetok, získala takmer 400.000 eur

Námestí slobody v Prievidzi. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Za chatu získala takmer 46.000 eur, za pavilóny dovedna 345. 000 eur.

Prievidza 20. februára (TASR) - Niekoľko rokov chátrajúcu chatu Mraznica v prímestskej časti Veľká Lehôtka a nevyužívané pavilóny dvoch bývalých základných škôl na Ulici S. Chalupku predala v uplynulom období prievidzská radnica. Za chatu získala takmer 46.000 eur, za pavilóny dovedna 345.000 eur. Ďalší nepotrebný majetok sa pokúša predať prostredníctvom obchodných verejných súťaží (OVS).

"Mesto Prievidza z minulosti vlastní budovy, ktoré sú preň nepotrebné, ide napríklad o zdravotnícke strediská. Aj keď vynakladáme finančné prostriedky na nehnuteľnosti, ktoré vlastníme, nestíhame dať všetok mestský majetok do takého stavu, aby spĺňal nejaký požadovaný účel," vysvetlil hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Ako pokračoval, tie budovy, ktoré samospráva nepotrebuje, sa snaží už dlhodobo odpredať, pričom často ide aj o jedno desaťročie. "Nedarí sa nám, lebo ten trh s nehnuteľnosťami je na tom tak, ako je. Na druhej strane však nezachádzame do nejakého rapídneho znižovania ceny nehnuteľnosti," poznamenal a spresnil, že už dlhodobo sa radnica snaží odpredať nehnuteľnosti na Novej ulici a v areáli bývalej materskej školy na Nedožerskej ceste.

Mesto je tiež vlastníkom hotela Magura, ten ešte bývalé vedenie prenajalo na niekoľko desiatok rokov za jedno euro. Na ten OVS vyhlásená nie je, ako však dodal Ďureje, ak by sa objavil záujemca o jeho kúpu, radnica je s ním pripravená rokovať.