Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Problém s diviakmi v Prievidzi má vyriešiť niekoľko poľovačiek

Diviak,ilustračné foto. Foto: TASR

Mimoriadna poľovačka bude prebiehať ešte v novembri, ďalšie v decembrové dni. Informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Prievidza 24. novembra (TASR) - Problém s premnoženými diviakmi, ktoré sa pohybujú po parkoch a niekedy aj na sídliskách v Prievidzi, chce samospráva v súčinnosti s odborníkmi vyriešiť viacerými poľovačkami. Mimoriadna bude prebiehať ešte v novembri, ďalšie v decembrové dni. Informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Mesto Prievidza zaznamenalo v tomto smere viacero sťažností od obyvateľov. Najväčším problémom je pohyb diviakov na sídlisku Kopanice, v parkoch Skotňa a Lesopark i v centre mesta. Divá zver pritom v meste spôsobila viaceré škody, napr. rozryté ihrisko alebo rozbitý výklad na prevádzke priamo v centre," pripomenul Ďureje.

Problémy s premnoženými diviakmi v meste bude radnica riešiť v súčinnosti s odborom pozemkového a lesného hospodárstva Okresného úradu Prievidza ako aj miestnym poľovným združením. V Prievidzi ich poľovníci napočítali viac ako desať. Pohyb diviakov priamo v obytných zónach mesta by sa mal eliminovať viacerými spoločnými poľovačkami v lokalite nad Severkou. Tie by sa mali organizovať počas 2., 16. a 30. decembra. "Taktiež sa plánuje mimoriadny odstrel ešte v mesiaci november. Okrem odstrelov bude zabezpečené aj plašenie premnožených diviakov prostredníctvom petárd," dodal hovorca mesta.