Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza sprístupní počas víkendu 25 odberných miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Erika Ďurčová

Odberné miesta na testovanie sprístupní samospráva vo všetkých častiach mesta, nachádzať sa budú najmä v budovách škôl.

Prievidza 21. januára (TASR) - Mesto Prievidza vytvorí počas víkendu 23. a 24. januára na skríningové testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19 spolu 25 odberných miest. Na desiatich z nich budú mať záujemcovia možnosť vopred sa objednať cez aplikáciu, informoval o tom vo štvrtok hovorca mesta Michal Ďureje.

Odberné miesta na testovanie sprístupní samospráva vo všetkých častiach mesta, nachádzať sa budú najmä v budovách škôl. Možnosť vybrať si konkrétny čas testovania budú mať obyvatelia na desiatich odberných miestach, podrobné informácie a návod nájdu na internetovej stránke mesta. "Rezervácia je určená výlučne pre obyvateľov mesta Prievidza. Telefónne číslo aj email, ktoré použijú pri rezervácii, môžu byť rovnaké pre viac osôb," uviedol Ďureje.

Všetky odberné miesta z testovania v roku 2020 radnica nezachovala z dôvodu zmeny prefinancovania nákladov, nedostatku kvalifikovaného zdravotníckeho personálu, ale aj reflektovania skúseností a zmien prevádzkových podmienok na niektorých miestach.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza zároveň podľa nej pri tomto testovaní neodporučil vytvárať tzv. drive-thru odberné miesta, na ktorých sa v minulosti realizovali odbery formou príchodu osobným motorovým vozidlom, a to najmä z dôvodu nízkych vonkajších teplôt.