Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza spúšťa aktivity k ďalšiemu ročníku participatívneho rozpočtu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obyvatelia budú môcť v najbližších mesiacoch navrhnúť a hlasovať za projekty, ktoré podľa ich názoru zlepšia prostredie v meste.

Prievidza 26. mája (TASR) - Mesto Prievidza spúšťa aktivity k ďalšiemu ročníku participatívneho rozpočtu. Obyvatelia budú môcť v najbližších mesiacoch navrhnúť a hlasovať za projekty, ktoré podľa ich názoru zlepšia prostredie v meste. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Zapojením sa do projektu participatívneho rozpočtu budú môcť obyvatelia priamo rozhodovať o časti finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Môžu tvoriť konkrétne projekty, ktorých realizáciu budú vyberať v celomestskom hlasovaní," spomenul Ďureje.

Prvé verejné stretnutie, kde budú môcť obyvatelia predstaviť svoje nápady a projekty, bude podľa neho v stredu popoludní v kultúrnom a spoločenskom stredisku. "Verejná diskusia umožní rokovania o všetkom, čo sa týka rozpočtu, a zároveň umožní prijímať relevantné rozhodnutia," doplnil.

Obyvatelia, ktorí majú záujem využiť finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu, budú môcť predkladať návrhy a podnety z rôznych oblastí spoločenského života, ako sú šport, kultúra, životné prostredie, mládež či seniori. Prostredníctvom rôznych mechanizmov participatívneho rozpočtu podnety postupne spracujú do projektovej podoby.