Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Veľkonočné trhy v Prievidzi spoja s kultúrnym programom i fotorámom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Atmosféru Veľkej noci bude podľa hovorkyne mesta dotvárať aj tematická veľkonočná výzdoba, vstupná drevená pergola a stromy vyzdobené ručnými výrobkami žiakov prievidzských základných škôl.

Prievidza 22. marca (TASR) - Veľkú noc pripomenú v Prievidzi tematicky zamerané trhy. Podujatie od 3. do 6. apríla na Námestí slobody ponúkne i kultúrny program, obyvatelia sa budú môcť zvečniť i vo veľkonočnom fotografickom ráme. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"V predajných stánkoch bude v ponuke veľkonočný sortiment, kraslice vyrobené rôznymi technikami, veľkonočné a jarné kvetinové a handmade dekorácie, ľudové remeselné výrobky, korbáčiky pre šibačov, cukrovinky a drobné občerstvenie," načrtla Krajčiová.

Atmosféru Veľkej noci bude podľa nej dotvárať aj tematická veľkonočná výzdoba, vstupná drevená pergola a stromy vyzdobené ručnými výrobkami žiakov prievidzských základných škôl. Obyvatelia sa môžu zvečniť aj v tradičnom veľkonočnom fotoráme.

Veľkonočné trhy doplní i kultúrny program, v ktorom sa od 3. do 6. apríla postupne predstavia folklórne skupiny Bukovec z Diviak nad Nitricou, Oslianka z Oslian a Rokôška z Nitrianskeho Rudna.