Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza vymenila konateľov v dvoch svojich spoločnostiach

Erb mesta Prievidza Foto: Heraldický register

Prievidzské mestské spoločnosti Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a Správa majetku mesta Prievidza (SMMP) majú od polovice decembra nových konateľov.

Prievidza 28. decembra (TASR) - Ján Dobrovodský zo SMMP a Miroslav Procháska z TSMPD odišli zo svojich postov po vzájomnej dohode s vedením mesta.

Prochásku nahradil v technických službách mesta Marián Bielický, vedúci ekonomického oddelenia mestského úradu, ktorý bude v tejto svojej doterajšej funkcii aj naďalej pokračovať, no v obmedzenom režime. "Skompletizujeme všetky činnosti, ktoré sa týkajú komunálneho charakteru. Čiže aj údržbu mestských komunikácií a chodníkov, ktoré momentálne vykonáva správa majetku mesta. V priebehu budúceho roka by tieto činnosti prešli pod technické služby, čím by sa celý kruh týchto komunálnych služieb uzavrel," uviedol k svojej vízii pre TSMPD ich nový konateľ.

Ako pokračoval, s pracovníkmi si plánuje prejsť celú agendu spoločnosti, tiež chce pokračovať v dobre nastavených činnostiach a tie prípadné nové bude viac konzultovať s mestom.

Novým konateľom SMMP je Ján Martiček, ktorého osobnou predstavou je, aby spoločnosť pracovala aj na poli energetickej efektívnosti budov. "Vidím osobne priestor hlavne v objektoch základných škôl, materských škôl. Okrem toho je potrebné zabezpečovať aj správu jestvujúcich budov, ktoré sú v správe spoločnosti ako takej," ozrejmil Martiček.

Víziou pre Martičeka je tiež návrat mestského bytového podniku. "Mohli by sme sa v budúcnosti uchádzať aj o priazeň spoločenstiev bytových domov, ktorým by sme vedeli ponúknuť správu ich domov," dodal.