Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidžania sa môžu sčítať i na šiestich kontaktných miestach

Na archívnej snímke žena vypĺňa formulár počas celoštátneho Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na kontaktnom mieste sa môže obyvateľ sčítať sám pomocou notebooku, ktorý bude mať k dispozícii, alebo mu na požiadanie pomôže stacionárny asistent, informuje hovorca mesta.

Prievidza 3. mája (TASR) - Mesto Prievidza začalo v pondelok s realizáciou asistovaného sčítania obyvateľov. Prievidžania môžu na tento účel využiť šesť kontaktných miest, prípadne požiadať o mobilného asistenta, ktorý ich navštívi v domácnosti. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Kontaktné miesta samospráva zriadila v turisticko-informačnej kancelárii a na mestskom úrade na Námestí slobody, v centre voľného času na ulici K. Novackého, Kultúrnom a spoločenskom stredisku na ulici F. Madvu, Základnej škole s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Malonecpalskej ulici a ZŠ s MŠ ulici P. Dobšinského.

"Na kontaktnom mieste sa môže obyvateľ sčítať sám pomocou notebooku, ktorý bude mať k dispozícii, alebo mu na požiadanie pomôže stacionárny asistent. Obyvateľ sa môže sčítať na akomkoľvek kontaktnom mieste bez ohľadu na jeho trvalý pobyt," priblížil Ďureje.

Obyvatelia majú podľa neho možnosť požiadať o pomoc aj mobilného asistenta, ktorý príde k nim domov s tabletom, aby ich v pohodlí domova sčítal. Mobilného asistenta si môžu zabezpečiť zavolaním na call centrum sčítania alebo na Mestský úrad v Prievidzi, ktorý môžu osloviť aj prostredníctvom emailu scitanie2021@prievidza.sk. "V žiadosti o mobilného asistenta je potrebné uviesť meno, priezvisko, adresu pobytu a telefonický kontakt. Mobilný asistent bude kontaktovať obyvateľa telefonicky, aby si s ním dohodol presný termín návštevy u neho doma," ozrejmil hovorca mesta.

Pri návšteve sa asistent podľa neho preukáže preukazom, po sčítaní si obyvateľ môže vyžiadať potvrdenie o jeho absolvovaní. "Mobilní asistenti budú kontaktovať len tých obyvateľov, ktorí o asistované sčítanie sami požiadajú. Táto služba je poskytovaná bezplatne, obyvateľ nebude nič podpisovať ani odovzdávať žiadne dokumenty," dodal.