Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza investuje do opráv chodníkov v meste asi 50.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Informoval o tom hovorca Prievidze Michal Ďureje.

Prievidza 27. marca (TASR) - Na rozsiahlejšiu opravu chodníkov sa pripravuje mesto Prievidza, pričom pôjde o komunikácie v každom obvode. Po dvoch rokoch, keď sa radnica zameriavala na opravy ciest, tak ide o ďalšiu investíciu v oblasti dopravnej infraštruktúry v meste. Informoval o tom hovorca Prievidze Michal Ďureje.

"Opráv by sa mali dočkať chodníky v najkritickejšom stave. V súčasnosti finalizujeme ich zoznam," uviedol Ďureje.

V rozpočte mesta na tento účel radnica predbežne vyčlenila 50.000 eur, ale ako hovorca upozornil, táto suma ešte nie je konečná. "Závisí od rozsahu pripravovaného zoznamu. Finančné prostriedky však budeme určite zvyšovať," poznamenal.

V týchto dňoch prebiehajú okrem príprav verejného obstarávania na uvedené práce aj prípravy povrchov chodníkov na ich následnú opravu. Mesto Prievidza prostredníctvom pracovníkov verejno-prospešných prác (VPP) odstraňuje z povrchov chodníkov liaty asfalt, ktorý je už v zlom technickom stave. "Tieto prípravné práce, ktoré predchádzajú rekonštrukciám chodníkov, chceme realizovať prostredníctvom našich kapacít. Aktivační pracovníci tak pre mesto realizujú tie činnosti, ktoré by inak museli byť predmetom verejného obstarávania. Takto dokážeme ušetriť finančné prostriedky, ktoré budeme môcť použiť na opravy chodníkov," vysvetlila primátorka Prievidze Katarína Macháčková.

Mimo chodníkov plánuje samospráva tento rok investovať prostriedky aj do opráv ďalších ciest v sume viac ako 580.000 eur či dobudovania parkovacích miest v každom volebnom obvode mesta za 60.000 eur. Celková investícia do dopravnej infraštruktúry z vlastných prostriedkov mesta tak predbežne predstavuje čiastku takmer 700.000 eur.