Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza chce zrekonštruovať vnútroblok na sídlisku Kopanice

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jana Ďurašková

Financie na tento účel žiada z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Prievidza 18. apríla (TASR) - Samospráva Prievidze plánuje zrekonštruovať jeden z vnútroblokov na sídlisku Kopanice. Revitalizáciou verejného priestoru na Ulici energetikov, M. Gorkého a A. Bernoláka za viac ako 900.000 eur sleduje zmiernenie dosahu klimatických zmien. Financie na tento účel žiada z Integrovaného regionálneho operačného programu.

"Projekt počíta s realizáciou záhradnej a krajinnej architektúry, osadením prvkov drobnej architektúry, obnovou hracích plôch pre deti, vytvorením pokojovej časti, ktorá bude určená pre stretávanie sa ľudí," načrtol vedúci referátu pre projekty a investície mesta Ivan Benca.

V priestore podľa neho pribudne nový parkový mobiliár, mesto z neho odstráni existujúce vešiaky a prašiaky. "Investícia rovnako počíta s rekonštrukciou pôvodných a doplnením nových chodníkov, ako i riešením verejného osvetlenia," dodal.

Celkový rozpočet projektu predstavuje približne 918.000 eur, nenávratný finančný príspevok bude samospráva žiadať vo výške 872.000 eur, spolufinancovanie mesta je tak vo výške 45.000 eur, vyčíslil Benca.