Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Primátor Trenčína R. Rybníček sa zúčastní obeda s členmi vlády

Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zúčastní sa obeda s členmi vlády, aj otvorenia druhého cestného mosta v Trenčíne. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Bratislava 24. marca (TASR) – Primátor Trenčína Richard Rybníček nebude stáť pri stredajšom (25.3.) trinástom výjazdovom rokovaní vlády v krajskom meste úplne bokom. Zúčastní sa obeda s členmi vlády, aj otvorenia druhého cestného mosta v Trenčíne. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Rybníčka vláda neprizvala na rokovanie, jej hostiteľom bude tentoraz predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška (Smer-SD). Rybníček v reakcii na to dnes uviedol, že to rešpektuje, nemieni to dramatizovať, ale bol pripravený byť hostiteľom. Predošlých zasadnutí kabinetu mimo Bratislavy sa vždy zúčastnili primátori alebo starostovia navštívených miest.

„Po vzájomnej dohode sa primátor mesta Trenčín R. Rybníček zajtra, v stredu 25. marca, zúčastní na obede s členmi vlády a rovnako aj na otvorení nového cestného mosta v Trenčíne o 14.00 h,“
informoval dnes popoludní Úrad vlády.

Na rokovanie ministrov je prizvaný predseda TSK Jaroslav Baška, jeho zástupca Richard Takáč, primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Trstenský (nezávislý s podporou Smeru-SD), starosta obce Krásno Martin Mikloš (kandidoval za SDKÚ-DS, KDH, Smer-SD), prednosta Okresného úradu v Trenčíne Štefan Bohúň a poslanci Národnej rady SR z Trenčianskeho kraja za Smer-SD Dušan Bublavý a Mária Janíková.

Vláda prinesie do Trenčianskeho kraja na zlepšenie jeho sociálno-ekonomickej situácie finančnú pomoc vo výške 2,2 milióna eur, z ktorej polovicu získa TSK. Dotácie sa ujdú aj 39 obciam a desiatim mestám v kraji. Trenčín medzi nimi nie je.