Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Primátorka Handlovej Silvia Grúberová chce obhájiť svoj post

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Mesto podľa nej prežilo náročné časy koronakrízy so všetkými jej dôsledkami v podobe krízového riadenia, ekonomických dôsledkov.

Handlová 31. mája (TASR) - Primátorka Handlovej Silvia Grúberová (nezávislá) sa v jesenných komunálnych voľbách bude znovu uchádzať o svoj post. Informovala o tom v utorok na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Prežila som spolu s mojimi kolegami aj poslancami náročné časy, keď sme prácne naprávali krivdy minulosti, vyrovnávali sa s dlhmi, nevýhodnými zmluvami, nastavovali systém práce a adaptovali organizačnú štruktúru. Hospodárenie (mesta, pozn. TASR) sa aj podľa Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy o dosť zlepšilo," spomenula Grúberová.

Mesto podľa nej prežilo náročné časy koronakrízy so všetkými jej dôsledkami v podobe krízového riadenia, ekonomických dôsledkov, náhle sa meniacich rôznych pravidiel, ťažkými individuálnymi príbehmi ľudí i firiem. "Prežívame časy, keď sa na samosprávu obracia štát a ukrajinskí utečenci. Prežívame časy energetickej krízy, rapídnej inflácie, stúpajúcich cien tovarov, stavebných prác, pohonných látok. Skúsenosť nám už nikto nezoberie. Takisto súdržnosť kolegov vedieť 'zamakať', keď treba, aj nad rámec úloh, a to naprieč úradom cez školy, organizácie až po komunity," skonštatovala.

"Nie som človek, ktorý sa vzdáva. Som človek, ktorý vie bežať vytrvalo beh na dlhú trať," dodala Grúberová s tým, že sa bude uchádzať o hlasy Handlovčanov v ďalších komunálnych voľbách.