Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Rezort práce chce v Handlovej postaviť nový detský domov

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Rodinný dom má byť samostatne stojaci, prízemný, murovaný, bez podpivničenia a zabudovaného podkrovia.

Handlová 5. augusta (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR plánuje v Handlovej postaviť rodinný dom. Slúžiť má na účely Detského domova Prievidza. Vo verejnej súťaži už vybralo dodávateľa prác, financovať ich bude z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Rodinný dom má byť samostatne stojaci, prízemný, murovaný, bez podpivničenia a zabudovaného podkrovia. Má mať štyri izby spální, obývaciu izbu s jedálňou, kuchyňu, ako i ďalšie obslužné miestnosti, spresnil rezort v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.

Práce bude ministerstvo financovať z IROP, z výzvy zameranej na podporu prechodu poskytovania sociálnych služieb a zabezpečenie výkonu opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately v zariadení z inštitucionálnej formy na komunitnú, ako i podporu rozvoja služieb starostlivosti o dieťa do troch rokov veku na komunitnej úrovni. Náklady na výstavbu rodinného domu predstavujú 218.374,74 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Rezort pôvodne odhadoval nižšiu cenu, a to 208.069,75 eura bez DPH.

Dodávateľom prác bude prievidzská spoločnosť ROKO gips, zmluvu o dielo s ňou rezort uzatvoril koncom júla.