Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Rybníček: Okres Trenčín zaradili od pondelka do ružovej farby omylom

Primátor Trenčína Richard Rybníček, archívna snímka. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Ide podľa neho o administratívnu chybu, preto žiada inštitút o nápravu.

Trenčín 9. júna (TASR) – Trenčiansky okres bude na základe rozhodnutia vlády SR od budúceho týždňa opäť v prvom stupni varovania, teda v ružovej farbe. S rozhodnutím nesúhlasí primátor Trenčína Richard Rybníček, v otvorenom liste žiada vedúceho Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR Mateja Mišíka o zmenu rozhodnutia a zaradenie okresu Trenčín do oranžovej farby.

Podľa Rybníčka čísla, ktoré získal inštitút za okres Trenčín, boli rovnaké ako čísla okresu Nové Mesto nad Váhom, pričom Trenčiansky okres ponechali v ružovej farbe a Nové Mesto nad Váhom zaradili do oranžovej farby podľa platného COVID automatu. Ide podľa neho o administratívnu chybu, preto žiada inštitút o nápravu.

„Rozumiem tomu, že je prirodzené, že ak získavate dáta z rôznych zdrojov, akákoľvek chyba môže nastať. Ale oveľa dôležitejšie je podnikateľom v okrese Trenčín uvoľniť ruky a pomôcť im, aby svoje prevádzky mohli otvoriť aj v interiéroch už od nasledujúceho pondelka a nečakali celý budúci týždeň na zmenu. Žiadam vás o pochopenie a nápravu tohto stavu,“ píše Rybníček v otvorenom liste.