Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

S požiarom skládky vo Sverepci bojovalo 32 hasičov viac ako šesť hodín

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Podmaník

Požiar na skládke vo Sverepci vypukol okolo 13.30 hodiny, hasičov privolali krátko po 14. hodine.

Sverepec 23. júla (TASR) – Požiar skládky komunálneho odpadu nad obcou Sverepec v považskobystrickom okrese, ktorý vypukol v stredu (22.7.) popoludní, uhasilo 11 profesionálnych a 20 dobrovoľných hasičov s ôsmimi kusmi hasičskej techniky po viac ako šiestich hodinách.

Ako dnes TASR informoval Miloslav Tužinský z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, profesionálni hasiči zo staníc v Považskej Bystrici a Púchove spolu s dobrovoľnými hasičmi z Beluše, Hlože a Púchove ukončili zásah o 20.30 hodine.

Hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch, vodu zabezpečovali kyvadlovou dopravou zo zdroja vo Sverepci a po uhasení požiaru plochu zahrnuli pomocou ťažkej techniky zeminou.

Požiar na skládke vo Sverepci vypukol okolo 13.30 hodiny, hasičov privolali krátko po 14. hodine. Skládka komunálneho odpadu je v prevádzke viac ako 30 rokov. Skladá sa z dvoch kaziet, jedna je už naplnená, uzavretá a bude sa rekultivovať. Druhá kazeta, kde sa podľa starostu pravdepodobne vznietil odpad, je stále v prevádzke, kapacitne by mala vystačiť približne do apríla budúceho roku.