Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Škôlku Mišíka kompletne zrekonštruovali a rozšírili o jednu triedu

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Práce stáli viac ako 1.151.000 eur, väčšiu časť investície hradilo mesto z fondov Európskej únie.

Prievidza 12. apríla (TASR) - Materská škola na Ulici M. Mišíka v Prievidzi v týchto dňoch otvorila svoje brány po kompletnej rekonštrukcii. Tá zahŕňala i rozšírenie jej kapacity o jednu triedu, po novom ju tak bude môcť navštevovať o 20 detí viac ako doposiaľ. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Musíme priznať, že počas rekonštrukčných prác nám situáciu výrazne skomplikovali viaceré protiepidemické opatrenia. Dokonca sme museli meniť stavebný úrad. V prípade MŠ sme išli do úplnej komplexnej rekonštrukcie, čo v kombinácii s viacerými obmedzeniami výrazne predĺžilo naše pôvodné časové plány," vysvetlila primátorka Katarína Macháčková.

Rekonštrukcia zahŕňala výmenu vnútorných a vonkajších rozvodov zdravotechniky, vykurovania, elektroinštalácie a vzduchotechniky. Stavebníci tiež zabezpečili nové omietky, výmenu krytov vykurovacích telies, zateplenie pavilónov, výmenu obkladov, novú kanalizačnú a vodovodnú prípojku a rekonštrukciu oplotenia. "Stavebné úpravy sa dotkli celého areálu škôlky, kde sa vytvorila hracia plocha, vonkajšie hracie príslušenstvo a spojovacie chodníky. Investície smerovali taktiež na nákup materiálno-technického vybavenia, a to najmä nákup potrebného interiérového vybavenia pre deti," doplnil Ďureje.

Práce stáli viac ako 1.151.000 eur, väčšiu časť investície hradilo mesto z fondov Európskej únie. MŠ M. Mišíka, ktorá je situovaná priamo v centre mesta, prednedávnom oslavovala 50 rokov od svojej výstavby. Jej celková kapacita je 122 detí.