Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Školy v Prievidzi navštevuje prezenčne 80 percent žiakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Práceneschopní sú na každej škole okrem pedagógov i nepedagogickí zamestnanci.

Prievidza 9. apríla (TASR) - Materské školy (MŠ) a prvý stupeň základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza zabezpečujú výchovno-vzdelávací proces prezenčnou formou pre všetky deti už dlhšie. Samospráva však naďalej eviduje problém s personálnym zabezpečením pre práceneschopnosť učiteľov, čo spôsobuje obmedzenie vyučovania v niektorých triedach. TASR o tom v piatok informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Už doteraz navštevovalo školy prezenčne približne 80 percent príslušných detí a žiakov, teda nie je nevyhnutné zabezpečovať organizáciu výchovno-vzdelávacieho procesu nad rámec už zabezpečených protipandemických opatrení," uviedol Ďureje.

Všetky školy majú podľa neho zabezpečené technicko-materiálne podmienky pre prezenčné vyučovanie detí a žiakov. "Pretrvávajú však problémy s personálnym obsadením. Mnohí učitelia sú totiž aktuálne práceneschopní z dôvodu ochorenia COVID-19, alebo majú zdravotné ťažkosti po prekonaní tohto ochorenia," ozrejmil.

Práceneschopní sú na každej škole okrem pedagógov i nepedagogickí zamestnanci. "Z tohto hľadiska budú kritické ešte nasledovné tri týždne, keď bude problematické zabezpečiť vyučovanie v niektorých triedach MŠ a ZŠ," dodal hovorca mesta.