Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Smer podporí kandidatúru R. Rybníčka na primátora Trenčína

Na snímke primátor mesta Trenčín Richard Rybníček, ktorý znova kandiduje na svoj post. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vláda strana podporila Richarda Rybníčka už aj v predchádzajúcich komunálných voľbách pred štyrmi rokmi.

Trenčín 10. septembra (TASR) – Strana Smer–SD nepostaví v novembrových komunálnych voľbách vlastného kandidáta na primátora Trenčína. Svojim voličom a priaznivcom odporučí voliť na post prvého muža Trenčína úradujúceho primátora Richarda Rybníčka. Strana postaví do komunálnych volieb 25 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva.

Ako na dnešnom brífingu informoval krajský šéf strany Smer-SD Jaroslav Baška, kandidátku tvoria odborníci, ktorí by mali spoločnými silami pre Trenčín niečo urobiť v duchu predvolebného sloganu strany Spoločne pre Trenčín. „Máme tu lekárov, univerzitných profesorov, sociálnych pracovníkov, právnikov, manažérov, pracovníkov štátnej správy. Spoločne chceme zabojovať o priazeň voličov."

Tak ako pred štyrmi rokmi aj tentoraz podporí strana Smer-SD kandidatúru Richarda Rybníčka na primátora mesta. Baška ocenil doterajšiu prácu Rybníčka, vyzdvihol projekty, ktoré sa v meste rozbehli aj za podpory vlády SR, a bolo by dobré, keby bol aj pri ich dokončení. „Spoločne s mestom bude Trenčiansky samosprávny kraj v budúcom štvorročnom období participovať na dôležitých projektoch financovaných z eurofondov, ako sú cyklotrasy, Trenčianske vodárne a kanalizácie. Ja sa na túto spoluprácu teším,“ doplnil Baška.

Líder trenčianskej poslaneckej kandidátky strany Smer-SD Pavol Kubečka konštatoval, že kandidáti sú pripravení urobiť všetko pre to, aby sa Trenčín stal perlou Považia. „Na kandidátke je tretina žien, z 25 kandidátov sú šiesti aj súčasnými poslancami mestského zastupiteľstva. Prioritami sú čerpanie eurofondov, materské školy, cyklotrasy, doprava, čistota v Trenčíne, cestovný ruch, kultúra a šport,“ doplnil Kubečka s tým, že ambíciou bude zabojovať o finančné prostriedky na rekonštrukciu Zimného štadióna Pavla Demitru.

Podporu kandidatúry Richarda Rybníčka na primátora Trenčína vyjadrilo už skôr sedem stredopravých strán. Rybníček tak má v Trenčíne podporu celého politického spektra.