Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

SOŠ Považská Bystrica je jedinou komplexnou školou v regióne

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Žiaci školy v rámci praktického vyučovania pomáhajú mestu, nemocnici, základným a materským školám v Považskej Bystrici, výborné výsledky však dosahujú aj na medzinárodných stavbárskych súťažiach.

Považská Bystrica 27. novembra (TASR) – Stredná odborná škola v Považskej Bystrici vznikla v roku 1974 ako Stredné odborné učilište stavebné. Zameraná bola najmä na výučbu stavebných profesií. Dnes je jedinou komplexnou školou v regióne s modernými učebňami, dielňami, jedálňou, telocvičňou a školským internátom.

Škola bola v minulosti zameraná najmä na výučbu stavebných profesií, ale už v prvých rokoch existencie školy začali vyučovať automechanikov. Podľa riaditeľa školy Jána Kunovského sa jej najväčší rozmach začal po roku 1991, keď sa odčlenila od Okresného stavebného podniku. Škola sa stala slovenským priekopníkom v učebnom odbore montér suchých stavieb.

Okrem výučby stavbárov a autoopravárov sa SOŠ Považská Bystrica zapísala do povedomia verejnosti aj ako škola, ktorá sa nemalou mierou podieľa na verejnoprospešných činnostiach. Žiaci školy v rámci praktického vyučovania pomáhajú mestu, nemocnici, základným a materským školám v Považskej Bystrici, výborné výsledky však dosahujú aj na medzinárodných stavbárskych súťažiach.